Minibieb


Minibieb Stella Nova


Een minibieb is een kast met boeken die op een toegankelijke plek staat, bijvoorbeeld in de voortuin. Hier mogen boeken worden geruild, geleend, gehaald en gebracht worden. Er staan veel kinderboeken, maar ook boeken voor jongeren en volwassenen. De minibieb is in het leven geroepen om leesplezier te stimuleren en te bevorderen, ook voor mensen die het niet zo breed hebben. Daarom zijn de boeken in de minibieb altijd gratis. Iedereen is welkom om in de kast te neuzen op zoek naar een goed boek. Komen jullie snel een kijkje nemen in Minibieb Stella Nova? Te vinden in de Sloestraat in Lewedorp!

Wil jij graag boeken doneren? Dat kan! Maar stuur dan van te voren even een berichtje, zodat ik de boeken in ontvangst kan nemen. Dan blijven de boeken netjes en hoeven ze niet onnodig op de stoep te staan! 

Naast boeken, zijn er ook andere producten te vinden in de minibieb. Het is bijvoorbeeld ook een uitgiftepunt van menstruatieproducten van Stichting Armoedefonds. Uit onderzoek blijkt dat bijna 1 op de 10 vrouwen geen geld heeft om menstruatieproducten aan te schaffen. Daarom zijn er in mijn minibieb ook menstruatieproducten te vinden. Daarnaast staan er ook houdbare producten en hygiëne producten in de kast voor degene die het goed kunnen gebruiken. Voel je vrij om er iets uit te pakken wat je nodig hebt, maar denk ook aan de mededorpsbewoners en haal het kastje niet in 1x leeg. Neem wat je nodig hebt, geef wat je kunt missen. Donaties zijn erg welkom! Ik ben vooral op zoek naar houdbare voedingsproducten als rijst, pasta, voeding in potten en blikken. Maar ook naar hygiëneproducten als shampoo, douchegel, zee, tandpasta, deodorant enz. Stuur gerust een berichtje! 

Contact opnemen kan door een mailtje te sturen naar info@stellanovacoaching.nl of een berichtje via Facebook: Minibieb Stella Nova
Meer informatie over de minibieb: www.minibieb.nl